Servicios a Extranjeros

 

Tax Refund for Foreign Tourists info here

 

NEDERLANDS:

 

De migratievoorschriften die voor Mexico gelden en van toepassing zijn voor inwoners van de Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk zijn de volgende:

 

Inwoners van de hieronder vermelde landen die over een internationaal paspoort beschikken, hebben geen visum nodig om als toerist of voor zaken naar Mexico te reizen voor een periode van maximum 180 dagen (ook geen transitvisum): Andorra, Argentinië, Aruba, Australië, België, de Bahamas, Barbados, Belize, Bulgarije, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika, Estland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Hong Kong (Speciale Administratieve Regio), Ierland, IJsland Israël, Italië, Jamaica, Japan, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau (Speciale Administratieve Regio), Maleisië, Malta, Marshalleilanden, Micronesië, Monaco, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Nederland, Oostenrijk, Palau, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Trinidad en Tobago, Uruguay, Venezuela, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Zij moeten een geldig internationaal paspoort voorleggen.

 

Buitenlanders van eender welke nationaliteit met het statuut permanente wettelijke resident in de Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk die als toerist, voor zaken of in transit naar Mexico willen reizen hebben geen visum nodig. Dit werd al toegepast voor permanente residenten van de Verenigde Staten, Canada en Japan. De reizigers op wie dit betrekking heeft, moeten zich bij hun aankomst in Mexico melden met hun internationaal paspoort en het legaal document dat hun permanente wettelijke residentie in een van deze landen bewijst.

 

Buitenlanders van eender welke nationaliteit, die als toerist, voor zaken of in transit naar Mexico wensen te reizen en die beschikken over een geldig visum voor de Verenigde Staten van Amerika mogen op eender welke wijze - land, zee of lucht - naar Mexico reizen zonder Mexicaans visum voor te leggen. Ze moeten wel beschikken over een geldig internationaal paspoort van hun land van oorsprong en een geldig visum voor de Verenigde Staten. Bij hun aankomst in Mexico zullen de migratieautoriteiten nagaan of dit visum en het internationale paspoort geldig zijn.

 

Buitenlanders van eender welke nationaliteit hebben geen Mexicaans visum nodig indien ze als toerist, voor zaken of in transit naar Mexico reizen met een vlucht uit de Verenigde Staten. Hiervoor moeten ze bij hun aankomst in Mexico een geldig internationaal paspoort en een boardingpass van hun vlucht uit de Verenigde Staten voorleggen. Ze hebben geen Mexicaans visum nodig.

 

Buitenlanders van eender welke nationaliteit die zich als tijdelijke wettelijke residenten in een van de Schengenlanden of in het Verenigd Koninkrijk bevinden en niet behoren tot een van voorgaande categorieën, kunnen het visum aanvragen bij de Ambassade van Mexico volgens de hiervoor geldende procedure.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

FRANÇAIS:

 

Les dispositions migratoires qui sont en application au Mexique et qui concernent les résidants des pays qui conforment l’Espace Schengen, ainsi que du Royaume Uni, prévoient que :

 

Les citoyens des pays suivants, détenteurs de passeport ordinaire, n’ont pas besoin d’un visa pour se rendre au Mexique pour des raisons touristiques, en voyage d’affaires pour une période allant jusqu’’à 180 jours (ou en transit vers un autre pays) : Allemagne, Andorre, Argentine, Aruba, Australie, Autriche, Belgique, Bahamas, Barbade, Belize,  Bulgarie, Canada, Chili, Chypre, Colombie, Corée du Sud, Costa Rica, Croatie, Danemark, Espagne, Etats-Unis d’Amérique, Estonie, Finlande, France, Grande Bretagne, Grèce, Hongrie, Hong Kong (Région Administrative Spéciale), Iles Marshall, Irlande, Islande, Israël, Italie, Jamaïque, Japon, Lettonie, Liechtenstein, Lituanie, Luxembourg, Macao (Région Administrative Spéciale), Malaisie, Malte, Micronésie, Monaco, Norvège, Nouvelle Zélande, Pays Bas, Palau, Panama, Paraguay, Pérou, Pologne, Portugal, Porto Rico, Roumanie, San Marin, Singapour, Slovaquie, Slovénie, Suède, Suisse, Trinidad et Tobago, Uruguay et Venezuela. Pour cela, il est nécessaire de présenter leur passeport en cours de validité.

 

N’ont pas besoin de visa les étrangers de toutes nationalités ayant le statut de résident légal permanent dans un pays de l’Espace Schengen ou au Royaume Uni et qui souhaitent se rendre au Mexique en tant que touristes, en voyage d’affaires ou en transit. Cette disposition s’appliquait déjà aux résidents permanents des Etats-Unis d’Amérique, du Canada et du Japon. Les voyageurs se trouvant dans cette situation devront présenter à leur arrivée au Mexique leur passeport, ainsi que le document officiel prouvant leur résidence légale permanente dans un des dits pays. Cependant, les autorités mexicaines peuvent vous demander de montrer que vous disposez des revenus nécessaires pour toute la durée de votre séjour.

 

Les étrangers de toutes nationalités se rendant au Mexique en tant que touristes, en voyage d’affaires ou en transit et ayant un visa valable émis par les Etats-Unis d’Amérique, peuvent demander l’entrée sur le territoire mexicain sur tous les points d’entrée, aéroportuaires, maritimes ou terrestres, sans avoir besoin de présenter un visa mexicain. A cet effet, ils devront avoir le passeport de leur pays d’origine et un visa pour les Etats-Unis d’Amérique en cours de validité. A leur arrivée au Mexique, les autorités migratoires vérifieront que le visa et le passeport soient valables.

 

Sont aussi dispensés de la présentation d’un visa mexicain, les étrangers de toutes nationalités arrivant au Mexique sur des vols en provenance des Etats-Unis d’Amérique, si le but de leur séjour est touristique, voyage d’affaires ou en transit. Ils pourront entrer sur le territoire mexicain sur présentation de leur passeport valable et de la carte d’embarquement du vol en provenance des Etats-Unis d’Amérique, sans avoir besoin de présenter un visa mexicain.

 

Les étrangers de toutes nationalités ayant le statut de résident légal temporaire, dans un des pays de l’Espace Schengen, ou au Royaume Uni, ne faisant pas partie des catégories précédentes, pourront faire la demande de visa à l’Ambassade du Mexique conformément à la procédure établie et suivie jusqu’à présent.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ESPAÑOL:

 

Las disposiciones migratorias en vigor en México y que conciernen a los ciudadanos residentes en los países que conforman el Espacio Schengen y el Reino Unido prevén lo siguiente:

 

Los ciudadanos de los siguientes países que posean pasaporte ordinario no requieren visa para viajar a México hasta por 180 días con fines turísticos o en viaje de negocios (tampoco requieren visa de tránsito): Alemania, Andorra, Argentina, Aruba, Australia, Austria, Bélgica, Bahamas, Barbados, Belice, Bulgaria, Canadá, Colombia, Corea del Sur, Costa Rica, Croacia, Chile, Chipre, Dinamarca, Eslovaquia, Eslovenia, España, Estados Unidos de América, Estonia, Finlandia, Francia, Gran Bretaña, Grecia, Hungría, Hong Kong (Región Administrativa Especial), Irlanda, Islandia, Israel, Islas Marshall, Italia, Jamaica, Japón, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburgo, Macao (Región Administrativa Especial), Malasia, Malta, Micronesia, Mónaco, Noruega, Nueva Zelanda, Países Bajos, Palau, Panamá, Paraguay, Perú, Polonia, Portugal, Puerto Rico, Rumania, San Marino, Singapur, Suecia, Suiza, Trinidad y Tobago, Uruguay y Venezuela. Para tales efectos, es necesario presentar su pasaporte válido y vigente.

 

Se exenta del requisito de visa a los extranjeros de cualquier nacionalidad que tengan el estatus de residente legal permanente en los países del Espacio Schengen y el Reino Unido, y que pretendan internarse a México como turistas, en viaje de negocios o en tránsito. Tal disposición ya se aplicaba anteriormente a residentes permanentes de Estados Unidos, Canadá y Japón. Los viajeros que se encuentren en dicha situación deberán presentar a su llegada a México, además de su pasaporte, el documento oficial que demuestre su residencia legal permanente en alguno de los citados países.

 

Los extranjeros de cualquier nacionalidad, cuyo propósito de viaje a México sea como turistas, en viaje de negocios o en tránsito y que cuenten con una visa vigente y válida expedida por los Estados Unidos de América pueden solicitar su internación a México, por cualquier punto de ingreso, ya sea aéreo, terrestre o marítimo sin la presentación de una visa mexicana. Para tal fin, deberán contar con pasaporte vigente de su país de origen y a la vez, una visa válida y vigente de los Estados Unidos de América. En el puerto de entrada, las autoridades migratorias verificarán que dicha visa, así como su pasaporte, sea válida y esté vigente.

 

También se exenta de visa mexicana a todos los extranjeros, sin importar su nacionalidad, que arriben a México en vuelos procedentes de los Estados Unidos de América, siempre y cuando su propósito de viaje en México sea como turistas, en viaje de negocios o en tránsito. Para tal fin, podrán solicitar su ingreso a México presentando su pasaporte válido y vigente, así como el pase de abordar que corresponda a un vuelo que proceda de los Estados Unidos de América, sin necesidad de presentar la visa mexicana.

 

A los extranjeros de cualquier nacionalidad que se encuentren como residentes legales temporales en alguno de los países que integran el Espacio Schengen o en el Reino Unido, que no estén incluidos en los supuestos anteriores, podrán solicitar la visa en la Embajada de México, conforme a los procedimientos establecidos para ello.

 

  

  • Indien uw reis naar Mexico andere doeleinden betreft dan toerisme (bijvoorbeeld werk, studentenvisa, pensioensverblijf in Mexico etc), verzoeken wij u een mail te sturen naar het onderstaande emailadres. U ontvangt dan van ons alle vereisten voor het verkrijgen van toestemming tot Mexico:  consulado@embamex.eu

  • Dans le cas où vous souhaiteriez vous rendre au Mexique pour d’autres motifs que le tourisme (par exemple pour travail, affaires, visa d’étudiant, retraite, etc.), nous vous prions d’envoyer un courrier électronique à l’adresse suivante. Nous vous enverrons toutes les informations nécessaires : consulado@embamex.eu

  • In case that your journey to Mexico is different than tourism (for example work, student visa, retirement etc), we will ask you friendly to send an email at the email address below. Then you will receive from us all the needed requirements:  consulado@embamex.eu

 

  • Voor aanvraag van informatie en brochures over Toerisme in Mexico, kunt u gratis contact opnemen met ons Call Center (+ 800 11 11 22 66, beschikbaar in 7 talen). Eveneens kunt u de website van het Ministerie van Toerisme in Mexico raadplegen www.visitmexico.com

  • Pour obtenir des informations et des brochures sur le Tourisme au Mexique, veuillez composer le numéro gratuit de notre Centre d’Appels (+ 800 11 11 22 66, disponible en 7 langues) Vous pouvez également visiter le site internet du Ministère du Tourisme du Mexique: www.visitmexico.com 

  • To obtain information and brochures about Tourism in Mexico, please dial the toll free number of our Call Center (+ 800 11 11 22 66, available in 7 languages). You can also visit the website of the Ministry of Tourism of Mexico www.visitmexico.com

 

 

  • Descarga de Formatos para trámites consulares

Registro Nacimiento Learn More   Solicitud Poder Notarial Learn More   Visa para Extranjero:   NL Learn More    FR Learn More   ES    EN